mandag 14. november 2011

Anniken: Supert!

I dag er det akkurat én uke siden Anniken fikk reinjisert stamcellene. Den gang fortonet den kommende perioden seg som et eneste sort hull, men nå går det an å skimte lyset i enden av tunellen. Det har på en måte ikke vært aktuelt å begynne noen nedtelling tidligere - det ville blitt for bedrøvelig. Nå har den intense ventinga på virkningen blitt avløst av en begynnende lettelse.

Tallenes tale er nemlig klar. Blodprøvene viser at de nøytrofile er på 0,1. Det betyr at immunforsvaret så vidt har begynt å virke. Dette er veldig tidlig, det vanlige er en ventetid på 10-12 dager, ikke bare sju dager. Anniken har fått sprøyter som stimulerer immunforsvaret for at hun skal få bukt med blodforgiftningen. Derfor kan målingen være litt kunstig, og det kan hende at tallet stagnerer for en tid, i følge sykepleieren. Men vi har jo tiden på vår side. Uansett viser prøven at stamcellene virker og at de har våknet til liv i Annikens kropp, og det er jo bra. "Nei, supert!", lyder det fra sykesenga :)

For øvrig følte Anniken seg for første gang på lenge relativt opplagt da hun våknet i dag tidlig. Nå nyter hun sin iskrem og har oppgradert TV-tittingen med Dagsrevyen.

5 kommentarer:

ToneH sa...

HURRAAA! Dette var strålende nytt, Anniken - nå ble jeg glad!!! Godt å høre at formen er såpass at du feirer med is i tillegg - absolutt å foretrekke fremfor en pose TPN ;)

Erlend: jeg synes du gjør en flott innsats som gjesteblogger! Selv om jeg såklart håper Anniken tar over selv snart, hehe.

Stor klem!

Kate sa...

So great to hear that things are improving for you guys! What a week you have endured Anniken - you are a true warrior. hugs, Kate

LoveAndLight sa...

Jiipppiiiii for en herlig nyhet på er kjip og grå dag her i Leeds. Hurra for Anniken, hennes sterke ustoppelige vilje og pågansmot. Jeg er en nå en super glad kusine. Tenker på deg kjære deg, sender masse kjærlighet og satser på bratt stigene forms kurve de neste dagene.

Erlend: Du er en råflink blogger :) Takker deg så mye for oppdateringene. Det har vært godt å få vite hvordan dagene har gått, selv om det selvfølgelige har vært mye vondt. Men idag er vi glade :) En dag av gangen :)

Mange klemmer til begge

Anonym sa...

Superbra å høre om framgang. Stå på dere to og vit at vi er mange som "heier" rundt omkring. Store klemmer og varme tanker fra Geir og Linda i Alta

Lillian sa...

Det er også supert at du oppdaterer oss Erlend! Det setter jeg, og helt sikkert mange andre, veldig stor pris på :) Tommel opp for begge!
-Lillian i Bø

Legg inn en kommentar