lørdag 12. november 2011

Lyspunkt

Denne gang kan jeg berolige deg med at dette innlegget kun inneholder én nokså negativ hendelse. Kommer tilbake til den etterhvert. For generelt har Anniken sin form vært temmelig akseptabel idag. Hun har også spist godt i hele dag. Jeg nevner i fleng: ti Ritz-kjeks, en halv skål havregrøt, en halv skål med lapskaus (det ble litt for hard kost for kroppen, så hun angrer litt), en brødskive med syltetøy, en pannekake med blåbær og tre glass smoothie. Forbedringen skyldes at feberen har gått ned til et akseptabelt nivå. Blodprøvene viste at hun hadde blodforgiftning, så da er det ikke så rart at kroppen har gått varm de siste dagene. Nå ser det imidlertid ut til at den er under kontroll.

Men så til den mindre trivelige hendelsen. Det startet med at Anniken begynte å merke at hun fikk vansker med å puste. En sykepleier var til stede, og da Anniken skulle prøve å forklare hva som skjedde, tok pustebesværet seg opp og endte med et anfall. Sykepleieren slo alarm, og i løpet av sekunder var rommet fylt av fire sykepleiere og to leger. Snakk om responstid! Det virker nemlig ikke som de er overbemannet her til vanlig. De gav henne oksygenmaske og beroligende medisiner slik at hun fikk roet ned og sovet en del. De begrunnet anfallet med at det enten var en allergisk reaksjon på en ny medisin, eller en reaksjon fra kroppen på alt den har vært igjennom.

I det store og hele har Anniken hatt den beste kvelden på lenge. Det er godt å se konturene av gode gamle Anniken midt i sykesenga og at hun kan samtale i en stund. Hun har dessuten vært våken i flere timer i strekk. Vi krysser fingrene for at tendensen fortsetter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dette var et lyspunkt ja! Vi krysser fingre her i nord :)

M + K

Anonym sa...

Hold ut.
Mvhj

Anonym sa...

Kjære begge to :-)
Lyspunkter blir det mange av framover og dere får oppleve dem alle, sammen.

Klem fra Nina og gubben

Legg inn en kommentar