onsdag 9. november 2011

Ny slitsom natt

Inatt ble nok en tøff natt for Anniken. Hun var for det meste slapp igår kveld, og etter leggetid igår målte de svært lavt blodtrykk. (66 over 31). Dermed ble det iverksatt jevnlig overvåkning med nye målinger hvert tiende minutt. I tillegg pumpet de på med vann intravenøst for å øke blodtrykket. Alt dette kom på toppen av magesmerter og diaré. Dette gjorde at Anniken så og si ikke fikk sove i det hele tatt. Blodprosenten var også veldig lav (7,2). I dag tidlig var hun så trøtt at hun sovnet mens de tok prøver av henne. I tillegg til vann og næring, får hun også antibiotika intravenøst. De har ikke svar fra blodkulturen som kan påvise infeksjon enda, men de tar ingen sjanser nå som kroppen ikke klarer å takle den minste bakterie. Dessuten har hun idag fått morfinpumpe mot magesmertene. "Det var så deilig! Det føltes som jeg endelig kunne puste", forteller hun.

Det sier seg selv at Anniken er sliten og slapp. Appetitten er det også så som så med. Hun ligger stort sett i ro med lukkede øyne og faller ut og inn av søvn. Hun snakker litt innimellom, heldigvis. Dietten består stort sett i flytende føde som smoothie og næringsdrikk. Munnen er fremdeles sår, men det hjelper med smertepumpa. Det meste av næringa får hun intravenøst. Akkurat nå henger en svær pose med noe som likner risengrynsgrøt i stativet med en hvit ledning inn til Anniken. Snakk om å tyvstarte på jula! Lurer på hva som skjer med mandelen... Opprinnelig var målet hennes å klare seg uten intravenøs næring. Dette ville ført til en daglig kamp for å  få i seg nok kalorier, en kamp hun fant ut var unødvendig nå som kroppen trenger all energi den kan få for å bli frisk. Og det er jo hovedsaken.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du er tøff, Anikken!!!
Ønsker deg alt godt, og at du snart blir frisk igjen :)
Bloggen er så godt skrevet, og ikke minst veldig rørende å lese!

Stina (venninnen til Gunn Hege).

ToneH sa...

Stå på, Anniken og Erlend!! Det høres trasig ut akkurat nå. Men samtidig er det godt å vite at stamcellene er på plass - forhåpentligvis kan de sette igang å jobbe kjappere enn kjappest!

Tenker mye på dere begge.
Stor klem!

Emrik sa...

Vi tenker masse på deg og onkel e. Kanskje onkel kan fortelle historier til deg når du ligger og lukker øynene. Det synes jeg er så godt når jeg er sliten og lei.kanskje onkel kan fortelle om dem gangen vi var hjemme hos oss i myrveien og rydda til høsten. Da du plukka alle de gode bærene som jeg likte så godt og som jeg spiste i mange måneder framover! Gleder meg til du blir frisk og vi kan møtes igjen. Fremdeles ikke vits å være sint på kreften, det tar mamma seg av! Glad i deg. Resten av gjengen hilser

Legg inn en kommentar