onsdag 12. september 2012

Det blir bryllup!

I går kunne jeg ENDELIG fjerne det støgge drenet. Kvelden før hadde jeg store smerter i det venstre lungeområdet. Jeg var sikker på det var fordi lungen holdt på å kollapse enda mer, og var overbevist om at nå måtte bryllupet avlyses. Jeg var så klein, og hadde så vondt, at jeg nesten ikke klarte å bevege meg - og så sint og frustrert at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. 90 av 105 inviterte har takket ja til å komme i bryllupet vårt på to ukers varsel. Folk har avlyst feriereisene sine, og droppet det de har av planer for å kunne delta. I tillegg er sikkert 90 % av gjestene tilreisende, deriblant kommer flere fra utlandet, og det er som regel ikke billig på kort varsel. Med andre ord har folk ofret mye for å kunne dele den store dagen med oss. Jeg har hatt kreft to ganger, og står sannsynligvis ovenfor en tredje runde nå, men aldri har jeg vært mer fortvilt enn tirsdag kveld, da jeg trodde vi måtte avlyse bryllupet. En dag i paradis er vel ikke så mye å be om? Skulle vi virkelig miste den også? Erlend måtte komme til meg på sykehuset klokka halv ett på natta fordi jeg var helt utrøstelig. Han fikk rullet inn en seng, og så sov han ved siden av meg til neste morgen. Da tok jeg et røntgenbilde som utrolig nok viste at luftlomma i lungen var blitt litt mindre. Legene sa at de store smertene mine mest sannsynlig hadde kommet av at drenet lå litt uheldig til. Og i det det ble dratt ut hadde jeg ikke vondt lengre. For en fantastisk følelse! Så var det bare for oss å dra hjem. Lettelsen var mildt sagt enorm. Må for ordens skyld informere om at lungen fremdeles ikke er helt på plass, men legen håper den skal fikse seg selv nå som drenet er borte (de mistenker at drenet paradoksalt nok kan ha hindret lungen i å komme helt på plass). Det kan også gå andre veien, slik at lungen kollapser helt, men det gidder jeg ikke å forholde meg til før det eventuelt skjer. Jeg har jo et bryllup å planlegge!

Har forresten fått svar på biopsien, og den er ugyldig. Det vil si at de bare har fått tak i friske celler. Det høres kanskje bra ut, men er ikke nødvendigvis det. Både PET og CT viser jo at noe i kroppen er galt, og de er nødt til å finne ut av hva det er. Så fram til de finner kreft, infeksjoner eller annet snusk må de ta nye biopsier. Neste er på førstkommende tirsdag. Uansett like greit å slippe få beskjed om hva som er galt rett før bryllupet. 

Så for å oppsummere tok jeg en biopsi, kollapset lungen, fikk lagt inn dren og lå innlagt på sykehus i seks dager rett før bryllupet vårt til ingen nytte. Det er så frustrerende å tenke på at jeg velger å ikke tenke på det i det hele tatt. Nå ser jeg bare fremover, og gleder meg til lørdag:)

Vielsen er forresten kl 14 i Holum kirke, dersom noen tilfeldigvis skulle være i nærheten og ha lyst til å beskue det hele.

13 kommentarer:

Stine sa...

Hjølpes... Men lykke til med planlegging av bryllup, det kommer til å bli en prima dag! Åh, lyst til å gifte meg mer :P Hils din kommende ektemann!

Anonym sa...

Heia Anniken -og heia Erlend!!! Dere to er bare helt fantastisk! -og heia Kjærligheten!!!! Jeg har vært stum av beundring og forundring lenge.....-over dere to! Dere to er nesten for bra til å være sant... Masse lykke til med den store dagen, den blir helt sikkert fantastisk! Lev vel!

kingram sa...

Så bra å hørtes. Det vil blir en perfekt dag!! And weddings planned in under a week are usually the best and most fun!! Hugs to u both xxx

Anonym sa...

Hei!

Tenker på deg Anniken, du er den tøffaste eg veit! Masse lykke til med bryllupet på lørdag, det blir ein fantastisk dag det er eg sikker på:)
Linda - RKHR.

Anonym sa...

Åh! Lykke til med bryllup! Ha en flott bryllpsdag ! Ønsker deg og dere hell og lykke, og det er ikke bare en talemåte! Jeg ønsker deg gode nyheter på helsefronten også, og det håper og tror jeg du får. Unsett: KLEM OG HA EN SUPER DAG! Jeg liker bloggen din godt og er innom den hver dag! Marit S

Anonym sa...

Gratulere så veldig mye med dagen. Min mor fortalte meg om bryllupet og det ble både en skummel og gledelig beskjed å høre. Skulle virkelig ønske jeg kunne komme å se deg i kirka men lot seg desverre ikke gjøre. Håper dere har anledning til å nyte dagen i dag og dagene som kommer. Inspirerende menneske du er.... Beste ønsker for fremtiden.

Ann Kristin sa...

Wow det var litt av en innspurt frem mot bryllup. Lykke til! Gratulerer så masse med dagen i går!

Anette H sa...

For en nydelig dag vi fikk sammen med dere. Vakrere og mer naturlig brudepar skal vi lete etter<3 Veien dit var over gjennomsnittet kroket, men resultatet var perfekt! <3

Anonym sa...

Gratulerer med bryllupet og jeg gleder meg til å se bilder:-) Øsnker dere et langt og lykkelig liv sammen, dere er virkelig et flott par. Har fulgt bloggen din lenge og synes du er modig og til tider ganske humoristisk.(selv om kreft ikke er noen spøk) Er selv mamma til en kreftsyk jente og gleder med til hun engang skal gifte seg!

Anonym sa...

Gratulerer med hverandre!!! Skulle gjerne reist ens ærend for å overvære vielsen, hadde jeg bare ikke hatt en lang pause fra blogger i det siste. Derfor ble det også en utrolig vond lesning om din nye usikre diagnose. Jeg håper inderlig at det er infeksjon, men vi vet jo at det er enklest å være realister med èn gang. Så kan en positiv melding bare bli som den mest vidunderlige gave. Den som klarer å finne litt gull hver dag, i det fjellet som heter Hverdag; den har funnet selve meninga med livet. Det å kunne leve her og nå. Le av noe hver dag. Og dere to, er et skikkelig GULLpar! Stor og varm Kristinklæm <3

Anonym sa...

Kjære ektepar, Anniken og Erlend <3
Håper lørdagen ble en opplevelse 'Once in a Lifetime'.
Måtte hell og lykke følge dere.
Varm klem fra Cocoa og ektemannen

Stine sa...

Gratulerer som kone! Håper dere hadde en fantastisk dag! Kreft kan gå å legge seg!

Anniken sa...

Tusen takk for alle hilsener og lykkeønskninger. Dagen ble like fantastisk som vi drømte om:)

Legg inn en kommentar