fredag 9. november 2012

God helg!

I dag har jeg tatt CT-bilder. Resultatet av de får jeg på tirsdag. Jeg håper så intenst at immunterapien har slått hardt ned på kreftcellene, slik at jeg kan fortsette med denne behandlingen frem til stamcelletransplantasjonen. Hvis ikke den har virket må jeg over på tradisjonell cellegift. Det vil si harde kurer i heftige mengder. Da vil livskvaliteten min nok en gang synke drastisk, og det er jeg lite interessert i.

Svulsthosten er fremdeles borte. Det lover godt. Den siste uka har jeg nesten ikke hatt nattesvette heller. Bortsett fra i natt. Da gav kroppen meg en heftig omgang. Litt av en oppladning til CT-bildene! Dermed aner jeg faktisk ikke hva utfallet på tirsdag kommer til å bli. Jeg bare håper, håper, håper kreften er på vei tilbake.

På tirsdag får jeg også vite om broren min kan være beinmargsdonoren min. Det håper jeg enda mer enn at jeg kan fortsette med immunterapien. Immunterapien gir meg et liv akkurat her og nå. Min brors beinmarg kan gi meg et helt liv. Dersom han ikke er en match må vi lete i det internasjonale beinmargsgiverregisteret. Jeg har skrevet om dette før, i innlegget "Gi beinmarg!". Takket være dere engasjerte lesere har det tikket inn meldinger fra kjente og ukjente om at de ønsker å ta blodprøven og stille beinmargen sin til disposisjon i registeret. Jeg ble så inspirert av engasjementet deres at jeg lot ei venninne overtale meg til å gå ut i media, i håp om at enda flere melder beinmargen sin til tjeneste. I morgen kommer det dermed en reportasje om min historie og min jakt på beinmargsgivere i Fædrelandsvennens helgebilag "God Helg". Nettversjonen finner dere her (koster 25 kr for tilgang dersom dere ikke er abonnenter).

God helg!

PS I tillegg til vårt intervju har de også intervjuet sjefen for blodbanken ved Sørlandet Sykehus. Hun sa man måtte i full narkose og inn i hoftekammen for å donere beinmarg. Slik er det jo som regel ikke! Iallefall ikke i Oslo. Der renser man blodet for umodne stamceller, og det koster ikke mer smerte enn et nålestikk. Men kanskje de ikke har rensemaskin på sørlandet? Ikke vet jeg. Håper bare ikke at folk blir skremt fra å donere beinmargen sin nå... Jeg oppfordrer alle nye lesere på bloggen til å lese innlegget "Gi beinmarg!", og se hvor enkelt det egentlig er.

19 kommentarer:

Nina sa...

Fingers crossed, både for CT resultat og beinmarg match! Riktig god helg!!

Anniken sa...

Tusen takk!

Anonym sa...

Tirsdag er datoen den 13. og det er en lykkedag for meg, når gir jeg den til deg <3
God helg fra Cocoa

Anniken sa...

Vi får satse på det blir en lykkens dag, ja:)

Anonym sa...

Leste artikkelen i God Helg.Det var veldig flott.Fine bilder av dere. Tvi tvi på tirsdag. Det er min søsters bursdag, blir sikkert en fin dag.
Hilsen Anne Karin

Anniken sa...

Tusen takk for det, Anne Karin:) Satser på at tirsdag blir en fin dag, ja.

solemio sa...

Flott artikkel i dag, Anniken. Jeg spurta inn og registrerte meg som blodgiver, og så at jeg har 10 mnd igjen som mulig benmargdonor (øvre aldersgrense var da pussig lav...?) Krysser fingre og alt jeg har for at brors benmarg passer som ..... hånd i hanske?

God helg!

Anniken sa...

Hei, herlig å høre du spurta rett til blodbanken:) Slik jeg har forstått det må man registrere seg som beinmargsdonor før man fyller 40, men når man først er i systemet kan man bli der til man er 55. Mener å huske jeg leste det en gang.

Anonym sa...

Hei Anniken,
jeg måtte også kjøpe fevennen i dag- var et flott stykke!!! jeg beudrer dere to, og kjenner jeg blir fylt med dyp respekt for dere begge... etter innlegget ditt "gi benmarg" fikk jeg det sparket jeg har ventet på i et par år til å registrere meg som blodgiver! hvis jeg blir godkjent der må jeg selvfølgelig også bli benmargsdonor! det er så utrolig bra at du belyser temaet, for jeg tror mange er sånn som meg: tenker på at man vil bli blodgiver, men får bare ikke fingeren ut og faktisk gjør det... Så TAKK Anniken, for at du gjorde det enkelt å gjøre det!!!!


krysser nå alt for at broren din er en perfekt donor for deg... Det MÅ han bare være...

riktig god helg til dere begge <3

Heidi fra Holum :)

Anniken sa...

Hei Heidi:) Så fantastisk å høre at du har registrert deg som blodgiver - og etter hvert beimargsgiver. Det gleder meg stort å høre! Blir spennende på tirsdag, ja. Vi får håpe på det beste!

Anonym sa...

Min bror er 62 år og er fremdeles blodgiver. Han fikk i utgangspunktet beskjed om at han kunne gi til han var 60 år, men da han har en sjelden blodtype og ellers er frisk, så fortsetter han :)

Anniken sa...

Så bra de gjør unntak fra reglene når det trengs.

Anonym sa...

Jeg ønsker deg så inderlig alt godt, Anniken! Blod kan jeg dessverre aldri mer gi, men mine tanker... Og til sommeren gifter vi oss, og da har vi bestemt oss for at vi ikke vil ha gaver, men en frivillig donasjon til en eller annen kreftsak. Enten det er kommunal kreftomsorg eller bidrag til en PetScan-maskin på St.Olavs. Det har vi ikke bestemt oss for enda. Vet du om noen hull der det gjerne kan komme et gavebeløp? Jeg tenker så mye på deg, vet du. Det er sånn, at når du fikk dette siste tilbakefallet, gikk jeg virkelig ned i kne. Du har vært vårt muntrasjonsråd i 2 omganger kreft, vet du. Men HELDIGVIS! Det finnes mange opsjoner i kampen mot Hodgkins. Jeg fortsetter å be om at dette er din siste duell, at dette er finalen og at DU går ut med GULLET! Kristinklæm :)

Anniken sa...

Ååå, så hyggelig at dere skal gifte dere! Så herlig å ha noe så fantastisk å se frem til. Og så er det fantastisk å være gift! Anbefales;)

SÅ lurt å ønske seg frivillige donasjoner til kreftsaken. En PET-scan er vel og bra, men det hjelper lite dersom man ikke har folk til å betjene maskinen (noe som er et problem ved flere av de andre sykehusene). Jeg foreslår at politikerne får sørge for bevilgninger til det tekniske utstyret, og så kan man heller støtte opp om kreftomsorgen. Der er det mange som gjør mye godt med lite midler. Akkurat hvilken sak som blir deres hjertesak får dere bestemme:)

Hyggelig å høre fra deg, Kristin:) Jeg går for gull!

Anonym sa...

Krysser alt jeg har for deg i morgen, dessverre kan jeg ikke gi blod da jeg har MS -men jeg skal gi oppfordringen videre :)

Voksen spl. Student

Anniken sa...

Så bra du tar oppfordringen videre! Det gleder meg stort å høre:)

Hanne Haugen sa...

Lykke vil ønske deg lykke til i dag, håper på gode resultater:) Selv har jeg lymfom i hjernen så jeg vet litt om å vente på resultater:)

Håper dagen din blir fin.

Klem Hanne

Anonym sa...

krysser alle fingre i dag......

Heidi

Anonym sa...

Hvordan gikk det i dag?

Legg inn en kommentar