torsdag 24. januar 2013

Den andre siden

Her kommer tredje og siste del av det vi snart kan kalle "Dødsveko" her på bloggen. Først skrev jeg et innlegg om hvorfor jeg reflekterer rundt døden, så skrev jeg et innlegg med en kort oppsummering av møtet om døden som Kreftforeningen nylig arrangerte på Litteraturhuset, og nå kan du få vite hva jeg egentlig tenker rundt temaet. Journalist Christian Engebrethsen har laget en P3-dokumentar om døden som heter "Den andre siden", hvor blant andre jeg deler mine tanker rundt livets slutt. I tillegg forteller Lisa at hun gleder seg til å møte igjen mora si i himmelen, Per Fuggeli sier at han egentlig er redd for å dø, og Olaf Thommessen forteller om den gangen han faktisk var død.  Du kan lese dokumentaren som en nettsak, eller du kan høre oss snakke om temaet i radioversjonen som er lagt ut på nett. Dere som ikke driver noe særlig med internett kan høre dokumentaren på radio på P3 søndag morgen klokka ni.

Sjekk ut dokumentarer om døden, og si hva du syns!

PS Var på Riksen i dag på den første av de to store transplantasjonsutredningsdagene (wow, for et langt ord!). Det gikk veldig fint, men har foreløpig lite nytt å fortelle. Mer info kommer etter hvert.


5 kommentarer:

Anonym sa...

For en sterk kvinne du er.
Har lest en del innlegg nå, og må bare si: wow.
Tenker på deg.

Tea sa...

Klem.

Anonym sa...

:D

Marte

Anonym sa...

Kjære Anniken! Jeg har lest bloggen din en stund, men er en av de slappe som aldri har hatt ork til å kommentere. Men nå er det på tide at du får høre det: Jeg synes du er helt fantastisk, og for meg som er frisk er det et utrolig privilegium å få ta del i tankene dine rundt denne prosessen som har pågått så lenge nå. Føler meg alltid et hakk visere etter jeg har lest et innlegg her, og tar det med meg ut i hverdagen og takker for hver eneste dag jeg har - ydmykheten for livet, så stort som det er, er noe du virkelig klarer å formidle til oss lesere.

Ellers synes jeg P3-klippet med deg var veldig fint å høre på, og jeg er helt enig med deg hva angår døden og hvordan vi forholder oss til den. Jeg føler selv at jeg kommer nærmere og nærmere å akseptere den for hver dag som går, og du ga meg også noen nye tanker. Døden er også vakker, for den gir liv. Og ingenting i livet vårt er så absolutt - alle skal vi samme vei. Ellers har jeg av en eller annen grunn alltid "hørt deg for meg" som sørlandsk, så litt moro å få høre en skikkelig velklingende østlending :-)

Ønsker deg lykke til videre på ferden, jeg følger deg og heier på deg, du er ofte i mine tanker.

Klem fra Thea

Anniken sa...

Hei Thea. Så hyggelig å høre fra deg. Det er inspirerende å vite at også friske mennesker har utbytte av bloggen min.

Er glad for at du likte dokumentaren. Ang dialekten så snakker jeg både sørlandsk og østlandsk, men valget falt på østlandsk i dokumentaren;)

Legg inn en kommentar