mandag 11. februar 2013

Bivirkninger av Brentuximab Vedotin (SGN-35)

Det er ikke så mange i Norge som får den immunterapien jeg har fått i høst. Da jeg spurte sykepleierne om hvilke bivirkninger jeg kunne vente meg, var svaret: "Det håper vi du kan lære oss". Så til dere som kommer etter meg, her er en liste:
  • Lett redusert energinivå i noen dager rett etter kur (men det er ingenting å snakke om i forhold til vanlig cellegift)
  • Stive føtter som lett får krampe
  • Etter syv kurer har jeg fått mild nevropati i fingre og tær
  • Litt hjernetåke innimellom (dårlig korttidshukommelse og konsentrasjon, problemer med å finne ord), men er usikker på om det er immunterapien som er skyld i det, eller om det bare er den voldsomme situasjonen jeg befinner meg i som gjør at hjernen kobler litt ut i blant
Og det var det! Dette er jo så godt som ingenting. Jeg har ikke opplevd kvalme, håravfall, kraftig fatigue, mageproblemer eller noen av de andre bivirkningene som følger med vanlig cellegift. Med andre ord er det gull verdt at jeg har fått muligheten til å motta dette vidundermiddelet, for nå er jeg relativt godt rustet for den kommende transplantasjonen.

Jeg må understreke at alle kan reagere forskjellig på samme medisin. Så selv om jeg har reagert på denne måten, kan det hende at de som kommer etter meg reagerer på en helt annen måte. Jeg velger uansett å publisere lista, fordi jeg ønsket meg tilsvarende informasjon da jeg skulle starte opp immunterapibehandlingen.

2 kommentarer:

RikkeA sa...

Hej Anniken
Dit blogindlæg fangede mit øje. Jeg er en dansk pige på 26 år, og min historie minder lidt om din. Jeg fik som 23-årig konstateret Non-Hodgkins Lymfom, som jeg blev kureret for. Som 25-årig fik jeg "tilbagefald", denne gang dog Hodgkins Lymfom. Ligesom dig bliver jeg i øjeblikket behandlet med Brentuximab Vedotin. Da dette antistof er nyt i Danmark, har lægerne ikke kunnet informere mig ret meget om bivirkningerne, og det glæder mig derfor meget at finde din liste. Den eneste bivirkning lægen kunne oplyse mig om, var følelsesløshed/nevropati i fingre og tæer. Men jeg kan nikke genkendende til samtlige bivirkninger som du beskriver - særligt døjer jeg med kramperne - og det glæder mig at jeg tilsyneladende er "normal". Så ville egentlig bare sig TAK for dit indlæg!
Kærlige hilsner,
Rikke

Anniken sa...

Så hyggelig å høre at du har nytte av blogginnlegget:) Men samtidig er det kjedelig å høre at du har fått "tilbakefall". Håper sgn-35 gjør susen, og sender deg i remisjon.
Lykke til videre!

Veldig fint å høre fra noen på min alder med samme sykdom, så takk for at du skrev:) Dersom du vil snakke mer, eller lurer på noe annet, må du gjerne sende en mail.

Legg inn en kommentar