søndag 24. mars 2013

Dag 24 Rolige dager

- Hvordan går det egentlig med deg?
- Det går greit.
- Ja, men sånn egentlig.
- Egentlig så går det etter forholdene veldig bra.
- Javel...er du sikker på det?
- Ja, helt sikker.

I det siste har jeg følt meg som den stereotype sørlending som alltid sier at det går bra. For på sørlandet går alt bra. Alltid. Men selv om det føles for godt til å være sant, så går det faktisk bra med meg for tida. Jeg har veldig lite å klage på. Bortsett fra at jeg fremdeles er slapp, så har jeg ingen plager. Eller, kanskje hvis jeg kjenner veldig godt etter så kan jeg finne en ting eller to, men det gidder jeg rett og slett ikke å fokusere på. Det er bare småplager som henger igjen fra tidligere behandlinger, og som ikke har noe med transplantasjonen å gjøre.

Jeg har vært unormalt asosial, til meg å være, etter jeg kom hjem fra sykehuset. Jeg har hatt et stort behov for å bruke energien "innover" og ikke "utover", om man kan si det slik. Jeg gjør meg flid med måltidene, steller litt i leiligheten, hviler og går turer. Sånn går nu dagan, og det kjennes veldig fint. Med unntak av aller nærmeste familie har jeg ikke hatt besøk av noen enda. I tillegg unngår jeg telefonen i den grad det går. Det føles så fint å bare ta det med ro, og bygge opp styrke fra bunnen av, i stedet for å hause avgårde fra den ene aktiviteten til den andre.

Nå er det påske. Jeg gleder meg til mange rolige dager sammen med Erlend. Vi har planer om å hygge oss ved å gjøre små, koselige ting: tur med kakao og nistepakke i sekken, påskequiz ved frokostbordet og krim om kveldene. Kanskje vi til og med skal prøve oss på å bake, hihi? Man trenger jo ikke å gjøre noe voldsomt avansert for å ha det trivelig.

Hva er deres planer for høytiden? Uansett om de er store eller små, håper jeg dere får det fint.

God påske, alle sammen!


PS Sjekk ut den sjukt spreke gjengen som gikk StafettBirken forrige helg!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Jeg blir så utrolig glad hver gang jeg stikker innom her(noe som skjer ofte, uten at jeg er flink til å legge igjen spor etter meg) og ser at det er oppdatert og at det er gode dager for deg! Jeg har fra første dag jeg kom over bloggen din, hatt veldig god magefølelse for deg. På en eller annen måte føler jeg at jeg har blitt kjent med deg, og du virker som ei grepa dame:-)) Håper du og din flotte sterke Erlendmann får ei fin påske :-)
Mvh
Torhild.

Anonym sa...

Vi har ikke ro på oss, dvs jeg har ikke det. Ektemaken sier: "Jeg vet at alt går bra". For min del er liksom påsken på vent :( Jeg skal på sykehuset i morgen å ta div prøver og til samtale med onkologen på onsdag for resultater. Spenning vet DU alt om, så jeg behøver ikke komme nærmere inn på det. Det er bare sånn at formen styrer meg både psykisk og fysisk.
GOD PÅSKE til dere begge, kos dere masse <3
Klemmer fra Cocoa og ektemaken

Anniken sa...

Så hyggelig å se et spor etter deg, Torhild. Riktig god til deg også.

Anniken sa...

Oh no, jeg liker ikke det jeg leser. Håper inderlig det bare er en falsk alarm. Masse lykke til! Send en update dersom du føler for det, da. Krysser fingrer og sender en bønn om at alt går bra.

Anonym sa...

Bønnen din hjalp, Anniken, det var falsk alarm :)Jeg kontaktet onkologen da det var 'typiske tegn' + piping og trykk i brystet, har jo hatt ett tilbakefall vet du. Jeg har rett og slett fått en øvre luftveisinfeksjon, som jeg nok har gått med en stund. Hadde veldig høy CRP, høye 'hvite' osv, så da blir det BARE en hard antibiotikakur. Jeg følte meg litt flau, men som han sa, kontakt meg heller en gang for mye. Er det ikke sånn at 'brent barn skyr grillen' hehe. Da inntar vi PÅSKEN med god mat og totalt slæppings her hjemme, men vi har hverandre <3
GOD OG FIN PÅSKE til dere to <3
fra Cocoa og ektemaken.

Anniken sa...

Puh, så fantastisk å høre at det "bare" var en luftveisinfeksjon! Nå må dere puste ut og nyte påska. Det fortjener dere!

Legg inn en kommentar