onsdag 6. mars 2013

Dag 6 Takknemlig kjedsomhet

Igår var Anniken skikkelig slapp. Temperaturen var også på vei opp og pleierne sa at de ventet infeksjon når som helst. Hun sov mer eller mindre til klokka tre, noe som er helt ulikt Anniken. Hun kom seg ikke ut på tur denne dagen, men klarte likevel en liten økt med fysioterapeuten på treningsrommet. Matinntaket gikk det nogenlunde greit med. Trikset er å spise imens man ser TV, for da kommer smaken og konsistensen på maten i andre rekke. Denne dagen hadde jeg "kreftfri" og istedet hadde Anniken besøk av familie. Heldigvis, for gårsdagen var nokså kjip, har jeg forstått. Formen er langt bedre idag, så det later til at infeksjonen har uteblitt i denne omgang. Hun har både vært ute på luftetur i skogen og vært med fysioterapeuten på treningsrommet.

Selv om Anniken er i relativt god form, så kan dagene bli litt monotone og rutinepregede. Hun har ikke nok energi til å se hele programmer på TV, lese eller kommunisere i særlig stor grad. Da begrenser det seg selv hva hun kan fylle tida i sykesenga med. Annikens dager er ganske like og starter med at hun vekkes halv ni for å ta blodprøver. Det er jo i seg en selv en hel prosedyre med sterilisering av alle flater, kobling av og på kateteret og fylling av flere glass. Etterpå spiser Anniken frokost som hun henter selv på kjøkkenet. Så er det på tide med dagens første blund i en liten time frem til 11-tida. Da kommer fysioterapeuten innom og det blir anledning til å trene på treningsrommet, helst sykling og styrke. Etterpå er det dags for en hvil før lunsjen. Deretter pleier Anniken å få gå en tur utendørs. Etter strabasene er det på sin plass med en dusj med påfølgende blund frem til ca 16, da det serveres middag. Rundt denne tiden kobles hun stativet, og hun får et immundempende middel som heter Sandimmun. Da er Anniken egentlig ferdig med dagens gjøremål. Det som er litt dumt er at dagen ikke tar slutt før 00:30 når hun kobles fra for natten. Selv om hun kan være sliten til kvelden, tør hun ikke å legge seg til å sove tidlig. Hun vet hun kommer til å bli vekket når de kobler henne ifra, og vil ikke risikere å ikke få sove etterpå.

Men kjedsomhet er tross alt et sunnhetstegn. Å ha overskudd til å kjede seg er slett ingen selvfølge. Dagene kunne vært så uendelig mye verre.

3 kommentarer:

Anonym sa...

tar av meg hatten for dere to!!!! har dere mye i tankene denne spennende tiden, STÅ PÅ :-)

HEIA-rop fra Heidi(Holum)

Anonym sa...

Hei. Jeg tenker mye på Anniken og ønsker dere bare så inderlig lykke til. fin reklame for kreftforeningen på TV! KLEM fra meg. Marit

Anonym sa...

Hei begge to <3
Vi ønsker dere en grei helg og det uten noe 'ekstra pes'.
Er det ikke rart at det helsebot å kjede seg innimellom :)
Klemmer fra Cocoa og ektemaken

Legg inn en kommentar