mandag 8. april 2013

Dag 39 Tore hund

Her er den nydelige hunden vår, Tore. Jepp, han heter Tore, og vi digger navnet selv om det ikke er vi som har funnet det på. Han er en syv år gammel shih tzu som vi fant på Solplassen hvile- og omplasseringshjem for hunder. Først leste vi om ham på nettet, og ble veldig betatt av bildene og beskrivelsen som lå der. Så dro vi og besøkte ham, og ble straks hodestups forelsket. På lørdag kom han hjem til oss. Nå er vi stolte eiere av denne lille krabaten:


På prøvetur på Solplassen


Leke-/kosestund hjemme i leiligheten


På tur i marka


Da vi begynte å lete etter den riktige hunden for oss, var vi begge enige om at vi ikke ville ha en valp. Det ville blitt for krevende i den livssituasjonen vi for øyeblikket befinner oss i. Dessuten finnes det mange flotte, voksne hunder der ute som trenger et godt hjem. Vi kjente oss klare til å overøse varme og kjærleik til en eldre vofs. Men shih tzu var i utgangspunktet en rase vi ikke vurderte. Grunnen til det ser dere på bildet under:


Sikkert et ypperlig eksemplar av rasen, men mindre praktisk å ha med seg på tur i marka.


Men så fant vi altså Tore. Og i kortklipt versjon er jo rasen både søt og sporty. Dessuten hadde han alle egenskapene vi lette etter i en hund, så da var det bare å slå til. Han er en trygg, rolig, turglad, kosete og tidvis leken type, som virkelig har glidd rett inn i den lille familien vår. Eneste problemet så langt er at han ikke er helt komfortabel med å være alene hjemme enda. Det var dermed mindre populært da jeg måtte på sykehuset og ta blodprøver i dag mens Erlend var på jobb. Men jeg ble ikke borte så lenge, og gjett om det var en stk glad hund som møtte meg i døra da jeg kom hjem igjen.

Vi føler vi har gjort et godt valg, og ser frem til mange fine år sammen med Tore.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer med nytt familiemedlem!! Skjønne, heldige Tore :-)
Hilsen dyrekjære Anne Kristine

Anniken sa...

Takk! Det er stor stas:)

Anonym sa...

Så søt! Gratulerer! Tror det er et godt valg med en voksen og ikke for stor hund! Ikke for det, små hunder trenger også mosjon og tur, og kan være utrolig sporty! Hurra for Tore hund!!!!

Marit

Anonym sa...

Gratulerer med Tore (på sporet), og så nydelig. Han blir nok et stk sunn medisin for deg. Også dere som er så glade i naturen og flinke til å komme dere ut uansett. Tore er heldig som kom til dere.
Ønsker deg fortsatt god bedring, sterk og flott som du er. Klem

Lillian B.R. sa...

Åååå! Gratulerer! Han er fantastisk! Og så Tore da ;) Beste navnet! Gleder meg til å hilse på han og resten av familien. Hipp hurra!

LoppeLiva sa...

Åh, så skjønn og fin hund. Og navnet klinger bra! :)

Klem fra Liva. Og voff fra Wilma og Cora ;)

Anonym sa...

Flott navn, det skal han ha, håper at han ikke blir vettaskremt ved synet av gamle onkel.

mvh onkel Hj.

Anonym sa...

Gratulerer så masse med en utrolig skjønn og kul hund! Her i huset digger vi Tore, og Eskil var tydelig på at Tore er et mye kulere navn enn Tassen (som for øvrig var på barnetv i dag). Den langhåra typen lo vi godt av, begge to :)

Vi håper Tore snart tar seg en sørlandstur og at vi får anledning til å hilse på han da! Hurra for familieforøkelsen! Dere kommer til å kose dere masse med denne kjekkasen!

Klem fra Silje

Anniken sa...

Takk:) Ja, en liten, voksen hund passer oss bra. Hurra!

Anniken sa...

Takk:) Han er ikke blitt særlig mosjonert av sin forrige eier, så Tore og jeg skal komme i form sammen.

Anniken sa...

Ja, Tore er kul. Du må komme og hilse på!

Anniken sa...

Takk for det:) Når vi kommer oss til sørlandet etter hvert, kommer jeg og titter på loppene dine. Er så spent på hva dere har i løa deres.

Anniken sa...

Haha, ja vi får se hva som skjer;)

Anniken sa...

Bra du og Eskil er enige om at det er et kult navn;) Vi kommer og hilser på så snart vi kan.

Anonym sa...

Yndig liten mann han Tore gitt :-) Jeg skriver mann, for i menneskeår er han jo 49 år, he he. Ikke la han bli sjefen da ;-)
God helg til dere alle tre, moro å skrive tre, he he.
Klem fra Cocoa og ektemaken

Siri sa...

Næmen, så nydelig vofs da! Gratulerer som hundeforeldre :) Det er utrolig hyggelig med hund i huset, det kan jeg skrive under på.

Mira er stum av beundring her i sofaen over en slik flott kjekkas :D

Klem fra Mira og Siri

Anniken sa...

Toremann er godt voksen ja, men heldigvis er det fremdeles futt i ham. Veldig stas å være tre! Riktig god helg til dere også:)

Anniken sa...

Ja, jeg har skjønt gjennom både bloggen din og fb at du har hatt mye glede av Mira, så det var i mine tanker da hundeavgjørelsen skulle tas;)

Tone Beate sa...

Hei Anniken, Erlend og Tore:-)

Så moro å få "treffe" de nye eierne til Tore=) Jeg fikk dessverre ikke truffet dere da dere hentet ham!

Jeg er hundekoser på Solplassen og hadde Tore hjemme hos meg en god stund for å få evaluert og trent ham litt. Som dere nå vet er han en herlig liten fyr, og jeg er sååå glad for å se at han har fått det så fint med dere:-)

Det gleder et hundeelskerhjerte når en hund man har blitt glad i får sin egen "mamma" og "pappa", og man kan slappe av og vite at han er elsket=)

Ønsker dere uendelig med glede sammen, og deg masse, masse lykke til! Jeg fikk brystkreft for to år siden og uten hundene ville det blitt ENDA tøffere:-) De bryr seg ikke om hvordan du ser ut eller hvor ræva du føler deg, de bare elsker deg uforbeholdent=)


Stor klem til dere alle tre!
Tone Beate, Nemi og Linus:-)

Anniken sa...

Hei Tone Beate, og Nemi og Linus.

Så hyggelig å høre fra deg! Tore er en herlig liten kar, ja, og vi er så glade for å ha ham i livet vårt. Her skal han få mye oppmerksomhet og kjærleik, ingen tvil om det:)

Så flott at du er hundekoser på Solplassen. For et fantastisk tiltak! Er så glad for at det finnes flotte frivillige sjeler som dere, som hjelper hunder i nød.

Veldig fint å høre at du fant positiv energi i hundene dine da du var syk. Jeg merker allerede at jeg gjør det samme:)

Erlend og Tore hilser så mye:)

Legg inn en kommentar